Форма входу
Пошук
Друзі сайту
Сайт ЗПК
МО інформатиків регіону
Комісія природничих дисциплін
Комісія іноземної мови
Комісія соц.-гум.дисциплін
Комісія викладачів ОМ
Комісія викладачів дошкільних дисц.
П`ятниця, 19.04.2024, 16:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Передача миттєвих повідомлень - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ЦК викладачів інформатики Запорізького педагогічного коледжу » Практичні роботи з інформатики » Передача миттєвих повідомлень (Обговорення проблем практичної роботи)
Передача миттєвих повідомлень
svmДата: Понеділок, 24.09.2012, 09:18 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Администраторы
Повідомлень: 4
Репутація: 2
Статус: Offline
Прошу в даній темі обговорювати тільки проблеми, які виникали при виконанні одноїменної практичної
 
viola22Дата: Вівторок, 01.10.2013, 19:41 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Миттє́ві (миттьові́) повідо́млення або повніше систе́ма о́бміну миттє́вими повідо́мленнями (англ. Instant messenging, скорочено IM) — телекомунікаційнаслужба для обміну текстовими повідомленнями між комп'ютерами або іншими пристроями користувачів через комп'ютерні мережі (як правило через інтернет). Зазвичай і від початку, це були невеликі текстові повідомлення. Але з розвитком у систему були додані й інші функції, такі як передавання файлів, зображень, звукових сигналів та повідомлень, відео, а також здійснення спільних дій, таких як малювання або ігри.Для користування цим видом комунікації необхідна клієнтська програма. Клієнтську програму системи миттєвих повідомлень часто називають інтернет пейджером або месенджером.Відмінність миттєвих повідомлень від, наприклад, електронної пошти тут в тому, що обмін повідомленнями відбувається в реальному часі. При відправлені повідомлення по електронній пошті, повідомлення зберігається у поштовій скриньці на сервері. Для того, щоб отримати повідомлення, отримувач повинен сам перевірити свою поштову скриньку і забрати їх. У інтернет пейджерах зв'язок між користувачами утримується постійно і відправлене повідомлення одразу передається користувачу.Обмін повідомленнями може бути або між двома, або між декількома співрозмовниками (конференція, чат).Система миттєвих повідомлень працює за деяким протоколом. Протоколи бувають серверні або безсерверні. Найпоширенішими є серверні протоколи, коли месенджери не працюють самостійно, а підключаються до центрального комп'ютера мережі обміну повідомленнями, який називають сервером. Тому месенджери й називають клієнтами (клієнтськими програмами).
 
Форум » ЦК викладачів інформатики Запорізького педагогічного коледжу » Практичні роботи з інформатики » Передача миттєвих повідомлень (Обговорення проблем практичної роботи)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz